Kalkoen recept uit America

Een lekker recept van kalkoen een regel rechte aanrader om met kerst op tafel neer te zetten in americaanse stijl.


Ingrediënten voor kalkoen recept

  • 1 malse jonge kalkoen
  • naar gelang zout
  • 5 deciliter water
  • 2 uien
  • 1 blaadje laurier
  • 6 peperkorrels en versgemalen witte peper
  • 50 gram roomboter
  • peterselie
  • 3 sneetjes wittebrood
  • 300 gram saucijzenvulling
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • versgemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel citroensap

  • De bereiding van de kalkoen
    Breng het water met zout aan de kook in een grote kookpan. Als het water aan de kook is gooi dan de kalkoenhals, de kalkoenen maag en het hartje in de pan.
    Maak nu een ui schoon en een takje peterselie, het laurierblad en de peperkorrels erbij.
    Breng het geheel weer aan de kook en laat ze gaar koken in 60 minuten.
    Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon en de kalkoen ingrediënten door een vergiet en houd alles warm.
    Wrijf de kalkoen van binnen en van buiten in met witte peper en zout.
    Nu mag een ui fijn gehakt worden niet te grof dus!
    Verhit de roomboter in een pan en fruit de uien glazig.
    Was een bosje peterselie en snijd ze fijn.
    Rooster de 3 sneetjes wittebrood en snijd ze ter grote van dobbelstenen.
    Doe de saucijzenvulling met een half kopje bouillon in een kom voeg hier aan toe de ui en de peterselie en roer alles door elkaar heen.
    Breng de farce (vulling) op smaak zout, peper, salie en nootmuskaat druk de vulling niet aan als de kalkoen vol gestopt hierna kan hij bij het gat dichtgenaaid worden met 2 of 3 grove steken.
    De braadpan mag nu ingevet worden met de boter nu mag de kerst kalkoen in de pan geplaatst worden let wel! met de borst naar de bovenzijde geplaatst.
    Laat de rest van de boter even snel smelten in een andere pan en giet deze jus er van over de kalkoen heen.
    Dek de american christmas turkey nu af met folie niet al te strak de kalkoen is nu klaar voor verdere bereiding.
    Plaats de pan met de kalkoen op de onderste richel van de voorgewarmde oven op 180 graden (gasstand 4-5) 2,5 uur.
    Een uur voor het einde van de braadtijd word het folie verwijdert de braadjus die er nu nog over is moet nu over ongeveer 8 keer verdeeld worden in het uur in beetjes er over heen gieten dit zorgt er voor dat het vlees lekker knapperig en bruin wordt.
    Pluk hierna het vlees van de hals en hak dit fijn met de maag en het hart.
    Haal de pan uit de oven en zet deze op het vuur.
    Neem de kalkoen uit de pan en leg hem in een voor verwarmde schaal.
    Meng de rest van de bouillon met de jus.
    Maak de maizena met een beetje water aan in een kom en vermeng dit te samen met de jus roer wel goed anders komt er klontvorming.
    Breng het geheel al roerend aan de kook en doe het gehakte vlees van de hals, de maagje en het hart er bij. Breng alles op smaak met citroensap, peper, salie en zout.
    Laat de saus nog even door koken.
    Serveer deze saus apart niet over de kalkoen dus!
    Wij wensen u eet smakelijk met deze kalkoen kunnen de kerstdagen zeker niet stuk!

    Reageer en geef hier uw reactie

    Widget is loading comments...

    gestelde vragen bezoekers width=
    FaceBook Tochgevonden.nl | Blacklist verkopers Ali Express | Stel je vraag en krijg antwoord op Wielostditop.nl | Lach Kaarten | verjaardagstaart | verjaardagswensen | trouwwensen | geboortewensen | felicitatiewensen | beterschapswensen | nieuwjaarswensen | plaatjes